TMA Talentenanalyse

Krijg snel en diepgaand inzicht in talenten, motivaties en competenties

Ontdek de onbewuste drijfveren die in ieder van ons aanwezig zijn

Mensen zijn het meest effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt - maar die ware aard is nog niet zo eenvoudig te achterhalen. Zeker niet vanuit observatie of een interview. Het waargenomen gedrag wordt altijd beïnvloed door de omgeving.

De TMA Talentenanalyse wordt ingezet door (zelfstandige) hr-professionals, loopbaanbegeleiders, coaches, therapeuten en organisaties om cliënten, kandidaten en medewerkers verder te ontwikkelen voor functies, op basis van hun competenties, capaciteiten en natuurlijke talenten.

Voorspel gedrag via drijfveren

De TMA Talentenanalyse is gebaseerd op de behoeftetheorie van Murray en brengt 22 drijfveren en 44 talenten in kaart. 'Extreme' scores op de drijfveren worden gezien als talenten, omdat iemand constant de neiging zal hebben de onderliggende behoeften te willen vervullen. Dit voorkeursgedrag kan zich ontwikkelen tot een kwaliteit of competentie.

22 drijfveren
44 talenten
54 competenties

Zo gaat de TMA Talentenanalyse in z'n werk:

Stap 1: uitnodiging

Via het TMA Portaal bezorg je je kandidaat, medewerker, coachee of cliënt een link naar hun persoonlijke, online TMA Talentenanalyse.

Stap 2: interpretatie

Het portaal giet alles in een handig en overzichtelijk rapport. De eindrapportage komt geheel geautomatiseerd tot stand en is direct beschikbaar na afronding van de analyse.

Stap 3: terugkoppeling

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreek je de resultaten van de TMA Talentenanalyse met je kandidaat, medewerker, cliënt of coachee. Op die manier krijgen de talenten en ontwikkelbare competenties meer betekenis.

Positieve benadering

Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, oordeelt niet en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. Talenten vormen een scherpe indicatie in welk soort van werkomgeving iemand de meeste kans heeft om maximaal rendement uit de aanwezige talenten te halen.

Uniek en op maat

Een TMA Talentenanalyse kijkt naar de persoon, naar de aanwezige talenten en kwaliteiten. Bijgevolg is geen enkele TMA Talentenanalyse dezelfde. De uitkomst van een TMA Talentenanalyse is als het ware een blauwdruk van iemands persoonlijkheid.

Breed advies

Een TMA Talentenanalyse geeft advies rond de ideale werkomgeving, leerstijl en aanleg voor 54 competenties. Combineer de TMA Talentenanalyse met andere TMA Analyses om bijvoorbeeld advies te geven over jobs en vacatures.

Wil je zelf TMA Talentenanalyses afnemen?

Volg de TMA Certificatietraining tot TMA Coach en leer TMA Talentenanalyses afnemen, interpreteren en terugkoppelen.

Op de hoogte blijven van TMA Belgium?

Schrijf je in voor de zeswekelijkse e-newsletter: