TMA 360° Feedback

Start een dialoog over gedrag en vaardigheden.

Vertrekpunt voor een persoonlijk ontwikkelplan

TMA 360° Feedback wordt gebruikt als praktisch vertrekpunt voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Via het TMA Portaal vraagt de 'centrale persoon' online feedback over relevante competenties. Collega's, teamleden, leidinggevenden, en zelfs klanten, leveranciers en de beoordelende oftewel centrale persoon zelf kunnen uitgenodigd worden om feedback te geven.

Keuze uit 54 TMA Competenties

TMA faciliteert 360° Feedback op de competenties die binnen de TMA Methode gehanteerd worden.

Het TMA 360° Feedbackproces:

Stap 1

Via de online tool vraagt de centrale persoon mensen in zijn of haar (werk)omgeving om feedback op belangrijke competenties. Dit kunnen collega's zijn, maar ook teamleden of leidinggevenden en zelfs klanten.

Stap 2

De 54 TMA Competenties worden gebruikt voor het feedbackproces. Er kan gekozen worden voor minimaal 2 en maximaal 25 competenties.

Stap 3

Door de verschillende percepties van meerdere feedbackgevers te combineren, ontstaat een compleet beeld van de centrale persoon. Vanuit de ontvangen feedback gaat de centrale persoon aan de slag met ontwikkelpunten.

Gebruiksvriendelijke tool voor feedback en feedforward

TMA 360° feedback is een gebruiksvriendelijke tool om sterke en minder sterke competenties te visualiseren. Door het verschil tussen het zelfbeeld en de percepties van anderen op de geselecteerde competenties, maak je een duidelijke analyse van de ontwikkelpunten van de centrale persoon.

Tussen 2-54 competenties beschikbaar
Open Feedback
Voortgangsrapportage
Ook 0° en 180° Feedback mogelijk

Behaal de beste performance met TMA

TMA Talentenanalyse én TMA 360° Feedback ingevuld? Maak een Performance Matrix

Veelgestelde vragen over TMA 360° Feedback

Op de hoogte blijven van TMA Belgium?

Schrijf je in voor de zeswekelijkse e-newsletter: